Bildmanipulering

plockade bort ytterligare en pusselbit i Adobe Photoshop och lagt text wrappad runt globen i Adobe Illustrator

Bildmanipulation

Bilder är mitt specialområde, jag använder papper, penna, pensel, photoshop illustrator, inDesign, kameran…..

Lithograf

När jag utbildade mig till grafiker i Oslo sent 80-tal, fick vi välja inriktning mellan typografi eller lithografi. Jag valde lithografi dels för att jag alltid har uttryckt mig i bild och dels för att tekniken hade kommit längre på bildsidan. Och...Jag hade sett en Mac! I min ägo hade jag ett klistermärke med Apples första logotype - äpplet i regnbågens färger. Ett år tidigare, gick jag med en ritmapp innehållande mina alster under armen och knackade dörr hos alla reklambyråer i Oslo och fick stryka över namnen ett efter ett i tur och ordning på de gula sidorna av telefonboken, urrivna från en telefonhytt uppe på Briskeby. Ett namn på listan förde mig till en adress på västkanten och upp en trapp längst upp till i ett vindsutrymme med utsikt över Oslos takåsar. Där satt två män och jobbade på var sin Mac och med ritbord och spritspenna... de gjorde en reklamaffisch till Frejas NonStop choklad... från och med det ögonblicket var jag frälst! Och det är just den här händelsen som är kärnan i min passion och varför jag gör det jag gör.